Het heeft even geduurd, maar hier zijn we dan.
In de laatste nieuwsbrief van december 2012 konden wij jullie mededelen, dat wij onze tickets hadden besteld en dat we klaar waren om een nieuw avontuur aan te gaan door het 11e en tevens laatste klaslokaal te gaan bouwen.
Hier volgt een kleine impressie van wat wij hebben gedaan en hebben kunnen realiseren tijdens ons verblijf.

Op de eerste dag van onze aankomst werden wij opgewacht door het voltallige School Management Comité, die erg blij waren ons te zien.
Wij konden direct aanschuiven onder de boom om het bouwproject in gang te gaan zetten.

In de tweede week is er een sportochtend georganiseerd door de onderwijzers. De onderwijzeressen maakten met hulp van Adri en Bert een lunch klaar voor alle kinderen van de school, die na het sporten verorberd kon worden. Dat was een groot succes.

Natuurlijk hebben wij ons allemaal geamuseerd tijdens het touwtje springen en het bellen blazen. Laten we ook niet vergeten te vermelden, dat de FNV-ballonnen voor alle kinderen geweldig in de smaak vielen!

Inmiddels waren er 12 kasten gearriveerd, zodat iedere klas zijn spullen kan opbergen.
Wij zeggen heel hartelijk dank aan diegenen, die ons hiermee geholpen hebben.

Gedurende Adri’s verblijf van zes weken is er hard gewerkt, maar we hebben ook heel veel lol gehad. We hebben het volgende kunnen realiseren:
1) de volledige bouw van het 11e klaslokaal
2) een muur achter de school om het wassende water tegen te houden
3) het dak is op diverse plaatsen vervangen en waterdicht gemaakt
4) het vervangen van al het hang- en sluitwerk van ramen en deuren
5) het vervangen van diverse raam- en deurkozijnen, ramen en deuren
6) het laten maken van 12 nieuwe kasten
7) de hele school is voorzien van een nieuwe laag verf

In overleg met het School Management Comité is besloten om de kleuren van de school te veranderen van lichtblauw/donkerblauw naar geel/donkerblauw.
Stichting VaZaGhana heeft hiervoor de verf ter beschikking gesteld.
Veel studenten, oud-studenten en diverse onderwijzeressen hebben gehoor gegeven aan onze oproep om met z’n allen in het laatste weekend de gehele school te komen verven.
Zelfs Martin en Adri hebben de kwast ter hand genomen om hierbij te helpen.

Op woensdag 10 April 2013 heeft er een officiële ceremonie plaatsgevonden om de nieuwe klas en ook de gehele school over te dragen aan de chief en bewoners van Gyankama.
Onze stichting heeft een plaquette in de muur laten metselen.
Voor deze ceremonie waren veel hoogwaardigheidsbekleders uitgenodigd, zoals
de hoofddirecteur en de directeur educatie van het district, een parlementslid, diverse vertegenwoordigers en mensen van de landelijke pers. We hebben zelfs de krant gehaald.

De inmiddels traditie geworden fruitdag op Adri’s laatste ochtend was weer hartstikke leuk met de watermeloenen.

Mochten jullie inmiddels zeer nieuwsgierig geworden zijn, dan staan nu de nieuwe foto albums op onze website.

Wij gaan in ieder geval door met sparen, want de volgende keer moet er op een van de gebouwen een geheel nieuw dak.

Bestuur Stichting VaZaGhana