Hier volgt een update over wat er allemaal het afgelopen half jaar gebeurd is en natuurlijk onze plannen voor het komende jaar.

In Gyankama hebben we ons doel bereikt. We hebben gedurende vele jaren een school neer kunnen zetten met elf klaslokalen. Zoals al eerder geschreven hebben we dit jaar de elektriciteit kunnen realiseren.
Officieel hebben we de school in 2013 overhandigd aan de bewoners van het dorp, maar we zullen zeker betrokken blijven en een oogje in het zeil blijven houden.

In Gyankama draait de school sinds september 2014 onder een nieuwe hoofdonderwijzeres. Tot onze spijt is bijna al het onderwijzend personeel overgeplaatst, zoals ook hoofdonderwijzer Saeed, waar we al jaren mee samenwerken.

Nu Saeed is overgeplaatst naar een andere school (Agyemanti Basic school) breekt er voor ons een tijd aan om ons te richten op een nieuw project. In onze statuten staat immers, dat de doelstelling is het bouwen van klaslokalen in Ghana.
Agyemanti ligt ongeveer 8 kilometer van Gyankama.
De school heeft een aantal niet afgebouwde klaslokalen en onze Stichting is benaderd door Saeed en de chief van het dorp met de vraag, of we zouden kunnen assisteren.

We hebben ondertussen een begroting ontvangen om het gebouw gereed te maken. De financiële middelen zijn aanwezig om te helpen, maar we kunnen nog wel support gebruiken om tafels en stoelen te laten maken.

Het is een grote uitdaging voor onze stichting om mee te gaan helpen deze school naar een hoger niveau te brengen.
Wij hopen dit in 2015 te kunnen realiseren.

Inmiddels hebben we een foto op de website geplaatst.
Nieuwsgierig geworden, ga dan snel kijken op onze site: www.stichtingvazaghana.nl.

Zodra er meer bekend is, zullen we jullie op de hoogte brengen.

Wij wensen al onze donateurs en lezers van de Nieuwsbrief een heel goed en gezond 2015 toe.

Met vriendelijke groet,